DE BIERSNORREN

  Vereniging van bierliefhebbers uit Schoonaarde

Blog


Laatste update:

18 oktober 2014

Vrijdag a.s. is het zover. Voor de vierde keer al organiseren de Biersnorren een uitdagende bierkwis. Op een mum van tijd waren de plaatsen bezet en het deelnemersveld is net als elk jaar een mooie mix van bierverenigingen en lokale kwisploegen. Iedereen op post op vrijdag 24 oktober om 19u30!

view:  full / summary

Afgelopen activiteiten: ZBF 2014

Posted by Kris Albrecht on October 18, 2014 at 5:50 AM Comments comments ()

Foto's en verslag: later

Afgelopen activiteiten: Kroegentocht 2014

Posted by Kris Albrecht on April 1, 2014 at 6:05 PM Comments comments ()

Foto's en verslag: later

Bierkwis De Schuimkragen te Zele

Posted by Kris Albrecht on April 1, 2014 at 6:00 PM Comments comments ()

Op 15 maart 2014 nam het bestuur deel aan de tweejaarlijkse kwis van onze vrienden uit Zele, De Schuimkragen. We begonnen ijzersterk aan de eerste reeksen vragen, waardoor we een tijdje de tweede plaats konden bezetten. De volgende vragenreeksen lagen ons duidelijk minder en met het bierproeven gingen we feestelijk de mist in. Toch wel tevreden met onze 12de plaats, een hele leuke avond, mede dankzij de puike organisatie en de gezellige sfeer.


Afgelopen activiteiten: 52ste Proeverij

Posted by Kris Albrecht on April 1, 2014 at 5:45 AM Comments comments ()

Foto's en verslag: later

Afgelopen activiteiten: Nieuwjaarsreceptie 2014

Posted by Kris Albrecht on January 16, 2014 at 9:20 PM Comments comments ()

Op 11 januari 2014 kwamen de Biersnorren en familie samen op de jaarlijkse nieujaarsreceptie. In het lokaal werd bij een hapje en een drankje nagekaart over het afgelopen jaar.

Alle fotos van de Nieuwjaarsreceptie 2014 vind je hier.

Afgelopen activiteiten: Kerstmarkt 2013

Posted by Kris Albrecht on December 23, 2013 at 4:50 AM Comments comments ()

Op 21 december 2013 namen de Biersnorren deel aan de jaarlijkse Kerstmarkt te Schoonaarde, georganiseerd door WMS en het feestcomité. De kerstmarkt was meteen de start voor ons feestbier 'Snorreken', gebrouwen door Brouwerij Dilewyns ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van De Biersnorren.


Een strakke wind zorgde ervoor dat het opzetten van onze stand niet eenvoudig was. gelukkig konden we rekenen op heel wat Biersnorren die kwamen helpen zodat rond 15 uur beide tenten stevig recht stonden.


Om half vijf reeds kwamen de eerste bezoekers binnengedruppeld. Gelukkig stonden we klaar om onze gasten te laten proeven van ons feestbier 'Snorreken'. Aan de vele reacties en aan het feit dat ons bier de hele avond rijkelijk heeft gevloeid, mogen we zeggen dat het in de smaak viel bij de bezoekers van de kerstmarkt. Wie er niet genoeg van kon krijgen, had de mogelijkheid enkele flesjes aan te kopen om thuis verder te genieten.


Na een drukke avond werden de handen in elkaar geslagen om alles nog af te breken. Bij Benny volgde nog een laatste pint vooraleer iedereen voldaan en vooral veilig terug naar huis keerde. Nogmaals dank aan alle Biersnorren en vrienden voor de aanwezigheid en hulp, met een speciale vermelding voor de onmisbare hulp van Bart en Stefaan tijdens de afbraak.

De foto's van de Kerstmarkt 2013 vind je hier.

Afgelopen activiteiten: Sofie Vanrafelghem

Posted by Kris Albrecht on December 7, 2013 at 5:35 PM Comments comments ()


Op vrijdag 6 december 2013 zat de voetbalkantine van Juventus Schoonaarde afgeladen vol voor een avondvullende proeverij, vlot bijeengepraat door Sofie Vanrafelghem. De recaties van de deelnemers waren heel positief, iedereen genoot van een fijne avond en van heerlijk bier en natuurlijk de hapjes.


Na de verwelkoming door onze voorzitter Peter nam David (waarnemend voorzitter van Zythos) het woord waarin hij een deugddoende waardering liet blijken voor onze vereniging.


Daarna was het woord aan Sofie, die onze gasten liet kennismaken met bier en het 'Vrouwen en Bier'-verhaal.


Na de proeverij en de voordracht was er uiteraard nog tijd om na te praten en te genieten van een van de heerlijke bieren.


Dat een honderttal mensen tegelijk van bier voorzien geen eenvoudige opdracht is wel duidelijk. De helpende Biersnorren hebben zich van hun allerbeste kant laten zien door deze moeilijke opdracht feilloos te laten verlopen (op een paar gebroken glazen na).


Hartelijk dank aan de aanwezigen en natuurlijk ook aan de Biersnorren Frank, Peter, Joan, Eddy, Johan, Steve, Freek, Benny, Filip en Luc. Speciale dank ook aan Anja en Amelie die bijsprongen, aan Greta voor de logistieke ondersteuning en aan Eduard en Tuur voor de hulp bij de voorbereiding.

Alle foto's van deze mooie avond vind je hier.

Afgelopen activiteit Biersnorren-weekend

Posted by Kris Albrecht on December 3, 2013 at 1:50 AM Comments comments ()


Op vrijdag 29 november 2013 vertrokken de Biersnorren op weekend naar de streek van Houffalize. Een weekend vol bierige activiteiten, niet minder dan 3 brouwerijen en een stukje bier-gastronomie.


Onze verblijfplaats was La Vieille Forge (Mont), waar Tine en Pol een fantastische B&B uitbaten en waar Pol ook nog eens zijn handen vol heeft met zijn Micro-brouwerij Inter-Pol. De Biersnorren vonden er een zacht bed in de Chouffe-kamer, de Lefmans-kamer en de Vedett-kamer. Wie meer inlichtingen wil kan op de website van La Vieille Forge terecht, je kan hieronder een link terugvinden.Het smakelijke huisbier van Tine en Pol: Witte Pol of Zwarte Pol


Gastvrouw Tine leert ons het  Witte Pol/Zwarte Pol-lied. Wie het niet goed meer weet kan op onderstaande link klikken en nog eens uit volle borst meezingen.


Bezoek aan Brouwerij Les 3 Fourquets (Lupulus) te Courtil


Bezoek aan de Brouwerij van Achouffe


Genieten van de uitstekende keuken van Tine


Een lange dag aangenaam afsluiten Au Grand Café, bij Pol.

Alle foto's van het weekend vind je hier.

Afgelopen activiteiten 3de Bierkwis

Posted by Kris Albrecht on December 3, 2013 at 12:45 AM Comments comments ()

Op 25 oktober 2013 hielden we onze 3de Bierkwis. Veel volk, goede ambiance, mooie prijzen en tevreden deelnemers mogen we hopen. We starten nu reeds om onze volgende editie nog beter te maken. Naast de talrijke opkomst mochten we dit jaar ook weer rekenen op gulle sponsors, waarvoor onze dank. De logo's en links naar de websites van de sponsors zijn nog te raadplegen via onze Facebookpagina. Hieronder vind je de uitslag van de kwis en de link naar de foto's van dit evenement.


Tijdens onze 3de Bierkwis kregen de bezoekers in avant-premiere de kans ons feestbier 'SNORREKEN' ter gelegenheid van 10 jaar Biersnorren te proeven. Dat het gesmaakt heeft is wel duidelijk, want de kwis heeft reeds een gaatje in onze voorraad geslagen.

Net als vorig jaar gingen onze vrienden uit Essen met de (verdiende) overwinning aan de haal. OBER liet de concurrentie toch wel een eindje achter zich! Proficiat aan de winnaars!

OOnze uitgebreide prijzentafel had voor elk wat wils met voor iedere deelnemer een selectie mooie, Belgische bieren.De foto's van de 3de Bierkwis vind je hier.


Afgelopen activiteiten: 50ste proeverij

Posted by Kris Albrecht on October 30, 2013 at 6:10 AM Comments comments ()

Op 28 september 2013 hadden we onze 50ste proeverij in ons lokaal. Meteen ook de start van ons nieuwe werkjaar, waar dan ook de kalender, opgesteld door het bestuur werd besproken en goedgekeurd. Verder werd ons nieuwste lid, Freek, op deze avond verwelkomd. Tevens mochten we een Eddy, een kandidaat-lid ontvangen die een gedeelte van de proeverij kon meemaken en zodoende de sfeer eens kon opsnuiven. En omdat het toch 'Dag van de klant' was, wist Mon ook binnen te glippen op onze proeverij. Dank aan Johan voor het lekkere (bier)hapje tussendoor!


De foto's van onze 50ste proeverij vind je hier.


Voormalige brouwerij Matthys in Schoonaarde

Posted by Kris Albrecht on October 6, 2013 at 5:05 PM Comments comments ()

Op zaterdag 5 oktober 2013 bracht ik samen met Biersnor Luc een bezoek aan Erik, huidige bewoner en eigenaar van het voormalige brouwershuis en brouwerij/maalderij G. Matthys recht over de kerk van Schoonaarde. Erik liet ons een kijkje nemen in de achterbouw, waar vroeger de stoombrouwerij en later maalderij was gevestigd. Meer hierover volgt later ....


Afgelopen activiteiten: Bierjutterij Oostende

Posted by Kris Albrecht on October 6, 2013 at 4:50 PM Comments comments ()

Op zaterdag 6 juli 2013 trokken enkele Biersnorren met echtgenotes naar het jaarlijkse bierfestival van onze vrienden van de Oostendse Bierjutters. Na lang wachten beschikken we dankzij Biersnor Joan eindelijk over de foto's van deze uitstap.


De volledige fotoreportage vind je hier.

Afgelopen activiteiten: Snor van het jaar

Posted by Kris Albrecht on September 4, 2013 at 6:20 PM Comments comments ()

Op zaterdag 1 juni 2013 trokken we met enkele biersnorren naar Antwerpen bij onze vrienden van de Snorrenclub voor de huldiging van de Snor van het jaar 2013.


Na de samenkomst aan het clublokaal van de Antwerpse Snorrenclub, de koninklijke snor, trokken we onder begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de lokale politie Antwerpen en met reus 'Djon' voorop naar de Groenplaats waar de huldiging van Patrick Callenaere, tambour-majoor van de muziekkapel en snor van het jaar 2013, plaatsvond.


Daarna trok de stoet naar het stadhuis, waar we vergast werden op een receptie en waar schepen Ludo Van Campenhout lovende woorden sprak over de snor van het jaar en de Antwerpse Snorrenclub.De dag werd afgesloten met een feest aan het lokaal waar we konden genieten van optredens van Rocking Moustache en Half Zeven Doenker.Tot slot van deze zonnige, aangename dag namen we de IR-trein naar Schellebelle en stapten af in Schoonaarde. Dank aan Ronny en alle Antwerpse snorren voor de gastvrijheid!De foto's vind je hier.

 


Afgelopen activiteiten: Proeverij april 2013

Posted by Kris Albrecht on April 21, 2013 at 6:40 PM Comments comments ()

Bijna voltallig waren we tijdens deze proeverij met alweer een aantal lekkere bieren, zorgvuldig geselecteerd door onze secretaris Benny. Jammer genoeg kon hij zelf niet aanwezig zijn waardoor het de voorzitter zelf was die deskundig tekst en uitleg gaf bij de proeverij.Vijf Belgische biertjes passerden de revue om tot slot voor het eerst in onze geschiedenis een bier te proeven dat niet uit eigen land kwam, maar uit Oostenrijk. De uitzondering werd gemaakt omdat we als biervereniging niet naast de 7de (en eerste buitenlandse) trappist heen konden.Tussendoor werden ook plannen gemaakt voor ons weekend in de ardennen en deed de voorzitter ook een oproep om het bestuur te versterken zodat we ons 10-jarig bestaan met genoeg mankracht en frisse ideeën kunnen voorbereiden. Filip trakteerde ter gelegenheid van zijn verjaardag op broodjes voor een heel leger.Het werd voor sommigen onder ons een behoorlijk zware avond met Joan die al een zware dag achter de rug had, Johan die zijn bierbijbel wel van heel dichtbij heeft bestudeerd en Filip die af en toe al naar zijn komende verjaardag wegdroomde. Het verschil tussen lijfelijke en geestelijke aanwezigheid werd eens extra in de verf gezet en na de plechtige verontschuldigingen (tot drie maal toe!) konden we deze aangename avond afsluiten, want iedereen was het erover eens: stuk voor stuk mooie en lekkere bieren!De foto's van de proeverij vind je hier.

GEUZENEUZE te Merchtem

Posted by Kris Albrecht on April 21, 2013 at 7:30 AM Comments comments ()

Geuzeneuze, een onlangs oprgerichte vereniging organissert voor de eerste maal een bierfestival op 11 en 12 mei 2013. Ze zijn, net als de Biersnorren een van de jongste kandidaat-leden van Zythos. Om hen te steunen (en ook een beetje om te kijken hoe ze zo'n festival organiseren) trekken we met een paar Biersnorren naar Merchtem. Een buitenkans voor de Geuze-liefhebbers onder ons want tijdens het festival wordt een Geuze geschonken van de brouwerij De Neve, gestopt in 1989! Wie mee wil laat maar iets weten, verdere informatie volgt nog. De bierlijst en meer practische informatie vind je op de website van Geuzeneuze.Afgelopen activiteiten: Antwerpen 2013

Posted by Kris Albrecht on April 2, 2013 at 4:20 PM Comments comments ()

Op 30 maart 2013 brachten we met de Biersnorren een bezoek aan Antwerpen.Met de ons intussen welbekende partybus trokken we vanuit Schoonaarde naar de stad aan de Schelde. Eerste halte werd de huisbrouwerij 't Pakhuis aan de Vlaamse Kaai. Achtereenvolgens proefden we daar het tijdelijke Lentebier, Antwerps Blond, Antwerps Bruin en nen Bangelijken. Het bier vloeide er, net als in de goede oude tijd, uit grote glazen kannen (pitchers) recht uit de ter plaatse gebrouwen biervoorraad van de huisbrouwerij, net zoals we het graag hebben: lekker ... en veel!Na ons bezoek aan 't Pakhuis ging het langs de Schelde naar de Adriaan Brouwerstraat waar de Antwerpse Snorrenclub ons opwachtte in hun lokaal 'De Konincklijcke Snor' voor een voor sommigen hartelijk weerzien en voor anderen bijzonder aangename kennismaking. We willen langs deze weg voorzitter Ronnie, Jean en Roland (en onze eigen Joan) bedanken voor het organiseren van deze verbroedering en de schitterende ontvangst in Antwerpen. Graag gaan we met zoveel mogelijk Biersnorren in op hun uitnodiging om op de viering van 'De Snor van het jaar 2013' bij te wonen op 1 juni 2013. Hierover lees je meer in de post 'Activiteiten buiten kalender'.Na een aangename en voor sommigen iets te lange namiddag keerden we terug huiswaarts. Tussenstops werden niet meer gemaakt, niet omdat we niet meer konden, maar omdat we karakter hebben!De foto's van deze onvergetelijke uitstap vind je door op een van de afbeeldingen te klikken of door deze link te volgen.

Afgelopen activiteiten: 46ste proeverij

Posted by Kris Albrecht on March 22, 2013 at 11:30 PM Comments comments ()

Op 23 februari 2013 verzamelden we weer in ons lokaal voor het proeven van 6 zorgvuldig door Benny geselecteerde biertjes. Ondanks de griep die door het land waarde, gaven de Biersnorren wederom bijna voltallig present op deze activiteit.

Geproefde bieren:

Export van brouwerij Haacht

Mont des Cats van brouwerij Abbaye de Scourmont

Strandjutter van brouwerij Strubbe

Tineke van Heule van brouwerij Gulden Spoor

Tripel Kanunnik van brouwerij Wilderen

Préaris Quadrupel van De Proefbrouwerij

Biersnorren-weekend

Posted by Kris Albrecht on March 22, 2013 at 9:50 PM Comments comments ()


De kogel is door de kerk. De Biersnorren trekken er voor het eerst op uit en gaan op weekend.

Het weekend gaat door van 29 november 2013 tot 1 december 2013. We vertrekken op vrijdagavond en zijn terug in Schoonaarde op zondag in de vroege namiddag. Graag zo snel mogelijk laten weten of je meegaat zodat we tijdig onze gastvrouw en gastheer kunnen verwittigen. Tijdens het weekend voorzien we activiteiten waaronder natuurlijk een brouwerijbezoek!

We houden jullie op de hoogte bij een van de volgende activiteiten, via mail en op de website. Het zou mooi zijn mochten we iedereen meekrijgen.


Bekijk alvast eens de website van La Vieille Forge, zeker de moeite waard. Ook in de buurt is heel wat bierige activiteit. Suggesties meer dan welkom! Je komt op de website van La Vieille Forge terecht door op onderstaande afbeelding of link te klikken.

La Vieille Forge WEBSITE

Open Brouwdag bij Vicaris - 25 mei 2013

Posted by Kris Albrecht on January 16, 2013 at 4:15 PM Comments comments ()

Op 25 mei 2013 vindt de tweede ‘open brouwdag’ van brouwerij Dilewyns – Vicaris plaats. Op deze dag krijg je als Vicarisliefhebber de kans het Vicaris-bier te zien evolueren doorheen de verschillende stappen van het brouwproces. Vanaf 10u start men met het malen van de mout: de eerste stap in het brouwproces. Vervolgens gaat men over tot het effectieve ‘brouwen’ (storten, maischen, filteren, koken, whirlpool, afkoelen en beluchten) en tot slot het overbrengen naar de gisting- en lageringtanks. Bovendien kan je ook een demonstratie van de etikettering bijwonen. Tussen 10u00 en 21u00 is er een gratis rondleiding voorzien (30 min) na inschrijving ter plaatse. Hoewel dit geen geplande Biersnor-activiteit is, kunnen geïnteresseerden misschien afspreken om samen te gaan. Reageer op dit bericht indien je van plan bent om naar deze dag te gaan, dan kan er eventueel verder afgesproken worden. Hou er wel rekening mee dat we diezelfde avond nog proeverij hebben.


Wie graag mee wil: we komen samen in ons lokaal om 13u30, terugkomst in functie van het vervoer maar ten laatste om 19u30, om tijdeig aanwezig te zijn op de laatste proeverij van het werkjaar.. We zijn nog op zoek naar brave zielen die ons veilig kunnen wegbrengen en/of ophalen. Indien je zo iemand kent, graag een seintje!

 


Rss_feed